EKOLOGISIA IDEOITA RAVINTOLA ALALLE

EKOLOGISIA IDEOITA RAVINTOLA ALALLE

Ravintola alalla ei osata vielä suhtautua täysin siihen muuttuvaan todellisuuteen mikä meitä kohtaa joka ikinen päivä enemmän ja enemmän. Ilmastonmuutos, nälänhätä ja ekologisuus puhuttaa kuluttajaa yhä suuremmin ja suuremmin ja omiin päivittäisiin valintoihin kiinnitetään yhä enemmän ja enemmän huomiota.

EKOLOGISIA IDEOITA RAVINTOLA ALALLE

On aika ottaa nämä aspektit todellisuuteen myös ravintolamaailmassa. Jos tähän kelkkaan ei lähdetä yrityksien osalta nyt mukaan, on erittäin mahdollista, että mukaan lähteminen myöhemmässä vaiheessa voi olla jo hivenen myöhäistä ja uudet valloittavat trendi ravintolat alkavat ottaa paikkaansa vanhojen toimivien ravintoloiden sijasta. Hyvä liiketoiminta ravintolalla on ollut kautta aikojen aina se, mikä ei tule muuttumaan. On muututtava ennen muita, trendien mukaan ja tehtävä jatkuvaa muokkaamista omaan liikeideaansa ja konseptiinsa. Näillä eväillä saadaan toimiva konsepti aikaiseksi.

Ideoita ensi askeliin

Muovin kierrätys ja muovittomuus on nyt suurimpia ilmastollisia trendejä koko maailmassa. Sen takia kannattaa nähdä vaivaa tuon tavoitteen toteutumiseen ja olla vaikkapa koko Suomen ensimmäinen muoviton ravintola. Vaikka se tarkoittaa varmasti todella suuria muutoksia, on se mahdollista. Ja olla ensimmäinen täysin muoviton ravintola, ei voi olla koskaan huono juttu. Mutta ideana ensiaskeliin tämä ei ole sellainen, loppu pelissä muovittomuus vaatii vielä normaalilta yhdenkin hengen taloudelta merkittäviä muutoksia ja ponnistuksia. Tämä ei muutu, kun mennään isompiin piireihin ja voi olla, että jotain kaikkein tärkeintä koko ravintolan ainesosaa ei vain yksinkertaisesti saa ilman muovia. Pienistä askelista lähtee isoja juttuja. Yksi niistä voi olla se, että vaihtaa kaikki take away ja muut muoviset ja ympäristölle haitalliset helposti muutettavat asiat toisenlaiseksi. Styroksinen take away ateria kippo on yksi kaikkein pahimmista ympäristö teoista kierrätyksen ja materiaalin suhteen ravintolalla. Ja valintoja sen korvaamiseksi on satoja, ellei tuhansia erilaisia. On olemassa pahvisia materiaaleja, jopa puisia. On olemassa ekomateriaalista valmistettuja ratkaisuja, sellaisiakin, jotka jäljittelevät täydellisesti valkoista take away astiaa.

Ideana pantattava take away astia

Yksi ratkaisu voi olla sellainen, että astia ei ole kertakäyttöinen vaan se on kunnollinen astia, mihin ruoka pakataan. Ravintola pyytää siitä panttina hintaa ja kun astia palautetaan ehkäpä ja puhtaana, pantattu raha annetaan takaisin. Jos astiaan on mahdollisuus vielä painattaa ravintolan logot ja yhteystiedot, vielä parempi, sillä osa asiakkaista saattaa vaikkapa kerätä astiastoa ja säilyttää sitä ja samalla tehdä tehokasta mainontaa yritykselle. Tällainen tapa voi olla tulevaisuuden ravintolakäytäntö. Astian voi ottaa ensin kokeiluun niin, että pantattavia astioita ehdotetaan ensisijaisesti asiakkaalle niin, että asiakas saa ravintola annoksestansa alennusta, jos ottaa astian käyttöön. Ja näin saadaan yksi kerrallaan omia varsinkin kanta-asiakkaita tottumaan uuteen järjestelyyn. Miksipä ei tähän kokonaisuuteen ja konseptiin voisi ottaa mukaan monia alueen ravintoloita, jolloin astian voisi palauttaa mihin tahansa niistä ja näin saada ihan uudenlainen tapa tehdä asioita aikaiseksi. Tavasta hyötyisi myös mukaan lähtevät ravintolat, sillä astiat vievät aina tilaa ravintolan tiukoista keittiöistä sekä toki ne myös maksavat ravintolalle. Jos astia ja sen palautus olisi mahdollista hankkia useammista ravintoloista, se tarkoittaa, että toisen ravintolan asiakkaat voivat myös tilata ruokaa ja käydä hakemassa ruokaa toiselta mukana olevalta yritykseltä, jolloin kaikki ravintolat saisivat uusia asiakkaita. Tällainen keino myös varmasti herättää kummeksuntaa niin asiakkaissa kun mediassakin ja näin myös näkyvyys kasvaa. Ja vaikka kokonaisuuden alulle pano vaatiikin jonkin moisia ponnistuksia, ei tämä ideana ole niin mahdoton varsinkin, jos se on asiakkaalle vapaaehtoinen. 

Ideana pantattava take away astia
Roope

Kommentointi on suljettu.