VEGAANINEN RAVINTOLARUOKA

VEGAANINEN RAVINTOLARUOKA

Vegaaninen ruokavalio on suositumpaa kuin koskaan. Monet ovat vegaaneja eettisistä syistä, toiset uskonnollisista. Lisäksi viime aikoina on uutisoitu kasvisruokavalion olevan hyväksi myös ympäristölle. Mutta oli syy mikä tahansa, kasvikset tekevät ihmiselle hyvää. Ne pitävät suoliston toiminnan kunnossa ja niistä saa runsaasti vitamiineja ja muita ihmiselle tärkeitä ainesosia. Lisäksi kasvisruoka on hyvää!

Vegaaninen ravintolaruoka

Monet ravintolat tietävät, että kasvisruoka on nyt in ja yhä useampi ravintola valmistaakin vegaanisia ruokia. Kasvisruualle on kysyntää. Myös sellaiset asiakkaat, jotka eivät muutoin ole vegaanisia, ovat kiinnostuneita maistamaan kasvismaailman tarjontaa. Keräsimme yhteen muutaman kokeilemisen arvoisen ravintolan, jotka myyvät vegaanisia ruokia. Kannattaa pitää mielessä, että vaikka ravintolalla ei olisi ruokalistallaan vegaanisia vaihtoehtoja, voi niitä aina pyytää. Monet ravintolat muuttavat aterioita helposti vegaanisiksi versioiksi. Joskus riittää, kun jättää ainesosan tai pari pois.

Ravintolaketjut

Suomessa toimii useampi ravintolaketju, joiden valikoimasta löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja. Näin myös vegaanit voivat tuntea itsensä tervetulleiksi ravintoloihin. Ketjujen ravintoloita löytyy useista suomalaisista kaupungeista, joten vegaaniset ruuat eivät ole keskittyneet ainoastaan yhteen maakuntaan. Vegaanisista ruuista voivat nauttia kaikki ympäri Suomen! Classic American Diner tarjoaa vegaanisille asiakkailleen useita annoksia, kuten Vegan Burger, Seitan Salad ja Vegan Hot Poppers. Jälkiruuista Ben & Jerrys -jäätelöt sopivat vegaaneille. Myös milk shakeja saa vegaanisina. Mikäli olet seinäjokelainen, saa paikallisesta Classic American Dinerista herkullista suklaakakkua ja -jäätelö, vegaanisina! Jos mietit, mitä seitan on, on se vehnän gluteenista valmistettu valmiste, jota monet vegaanit käyttävät lihan tapaan. Hesburgerin vegaanisia vaihtoehtoja ovat kasvistortilla ja lämmin soijasalaatti. Falafel- ja kaura-härkäpapuhampurilaisista saa vegaanisia vaihtamalla paprika- ja kurkkumajoneesin vegaaniseen chilimajoneesiin. Ranskalaiset, sipulirenkaat ja soijatikut ovat myös vegaanisia. Toki lihaisia vaihtoehtoja on enemmän. Tulevaisuus näyttää, lisääkö Hesburger valikoimiinsa lisää tuotteita vegaaneille. Myös suomalaisten oma kestosuosikki Kotipizza on ottanut valikoimiinsa vegaanisia pizzoja. Maista esimerkiksi Vegaani Härkistä, Vegaani Härkis Kotzonea tai Perfettaa. Jälkimmäisessä juusto voidaan vaihtaa vegaaniseen juustovalmisteeseen. Rossossa pizzan voi tilata vegaanisilla täytteillä. Lisäksi alkupalana tarjottavat valkosipulileipä ja salaatti Verde ovat vegaanisia. Listalta löytyy myös vegaaniset papupyörykät sekä mango-passion -sorbetti.

Vegaaniset ravintolat

Helsinkiläisiä vegaaneja on jo vuodesta 1999 asti palvellut Silvoplee. Ravintolassa erikoista on se, että ateriasta maksetaan vain painon mukainen maksu. Ateria siis punnitaan ja asiakas maksaa vain sen verran kuin hän syö. Ravintolan ruokalajit ovat ravitsevia ja taidolla valmistettuja. Ruokia on valittavissa jopa yli 30 eri ruokalajin verran. Tarjonta onkin Helsingin laajinta. Lisäksi ravintolassa suositaan mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja luomua. Silvopleeta voi suositella lämpimästi myös sen kahvilan ansiosta.Soi Soi on suosittu kasvisravintola Helsingin Vaasankadulla. Soi Soi tarjoaa laadukasta kasvispikaruokaa. Lounasateriaan kuuluu iso kasvisateria sekä kahvi ja tee. Ruokalistalta löytyy erilaisia hampurilaisia, pitaleipiä sekä kasvisannoksia, jotka koostuvat herkullisista kasvispihveistä, marinoiduista tai friteeratuista kasviksista sekä salaateista ja kastikkeista. Lisukkeina saa tilattua esimerkiksi friteerattua avokadoa, bataattiranskalaisia tai coleslaw’ta. Erikoisuutena sämpylätön hampurilainen. Se sopii erinomaisesti vehnätöntä ruokavaliota noudattaville.Helsingistä löytyy myös Yes Yes Yes -ravintola, joka omaa yhden laajimmista kasvisruokavalikoimista ja tarjolla on myös viinejä.

Vegaaniset ravintolat

Tampereen vegaanisista aterioista vastaa Gopal. Ruoka on alusta saakka itse valmistettua. Ruuat on maustettu intialaisittain. Gopalin hinnoittelu tapahtuu painon mukaan ja annokset voi ottaa myös mukaan. Ravintolan ruuissa ei käytetä kananmunaa ja suurin osa tuotteista ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja myös sipulittomia. Gopal toimittaa ruokia myös työpaikoille Tamperee keskustan alueella.

Roope

Kommentointi on suljettu.